WAT IS DRUMCOACHING

Drumcoaching is een initiatief van Barry Tuinstra en Eric Vellekoop, docenten bij De Drumfabriek. Zij presenteren zich als coaches tijdens deze groepsles.
Een groepsles waarvan de inhoud varieert waardoor geen les hetzelfde verloopt.

“Door samen te spelen leer je van elkaar en met elkaar”

De dynamische inhoud van de les past zich aan de deelnemers van Drumcoaching aan.DRUMCOACHING
Verschillende niveaus vragen verschillende aandachtspunten, dus waar Barry en Eric met beginners en gevorderden de focus leggen op vrijheid creëren tijdens het spelen of het ontdekken van notenschrift, bieden de coaches de experts geavanceerde stickings en creatieve ideeën. Echter is er altijd een rode draad te vinden in de lessen van Drumcoaching: een ritme, groove of fill uitkleden tot niets meer dan een ritmisch patroon en het coachen in lichaamshouding en de slagtechniek.

Na eenmaal met elkaar te hebben gespeeld worden de koptelefoons uitgedeeld en speelt de hele groep tegelijk mee met een paar nummers. Iedereen speelt fills, grooves en leeft zich uit op een manier waarvan de deelnemer of coach denkt dat past.

“De dynamische inhoud van de les past zich aan de deelnemers van Drumcoaching aan”

Omdat Drumcoaching is bedacht om van elkaar te leren en zo op korte termijn beter te worden, neemt elke deelnemer zelf een stukje huiswerk mee: een idee of een oefening. Bijvoorbeeld een warming up die hij altijd gebruikt voor een show, of een te gekke fill die de deelnemer zelf heeft bedacht. Zo leren de coaches ook van de deelnemers en dat is precies de bedoeling:

Door samen te spelen leer je van elkaar en met elkaar.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Straatnaam (verplicht)

Huisnummer (verplicht

Postcode (verplicht)

Stad (verplicht)

Leeftijd (verplicht)

Aantal sessies

Onderwerp

Uw bericht